4f0c7e12bdd6245786cad98415b7bae34db415b6
top of page

Opleiding Ademwerk Facilitator

Start volgende opleiding
Integratie
Tarieven

 

Introductie Inspirational Breathwork Facilitator.
 

Tijdens de opleiding tot ademwerk coach leer je waarom deze vorm van ademwerk zo diepgaand werkt.
Je leert hoe je je klant kunt begeleiden in deze trance-reis, die door de verbonden ademhaling in gang wordt gezet.

Omdat de opleiding hands-on is, wordt er veel geoefend en ga je zelf veel sessies doen en geven. 
Er is tijd en ruimte om je eigen processen aan te gaan. Wanneer je weet welke enorme krachten er in ons schuilen en deze kunt doorvoelen, dan pas kun je anderen ook goed gaan begeleiden.

 

Als ademwerk facilitator leer je te zien waar de ademhaling niet vloeiend en volledig is en wat dat kan betekenen. Tijdens de opleiding leer je je cliënt te begeleiden naar een volledig open ademhaling.

We ademen in ons lichaam, dat zorgt dat de adem kan komen en gaan. Naast het fysieke aspect van de ademhaling en de anatomie besteden we ook aandacht aan de banden van Reich, de anatomie van trauma’s in relatie tot spieren en spierspanning. De polyvagaal theorie wordt besproken en hoe de ademhaling daarbij ingezet kan worden.
 

Dit is een prachtige opleiding/bijscholing voor psychologen, coaches, hypnotherapeuten, yogadocenten met coaching skills en lichaamswerkers. Of voor mensen die graag hun proces van zelfontwikkeling een boost willen geven en zichzelf open willen stellen voor nieuwe mogelijkheden.

Integratie 

Inspirational Breathwork, of Inspirerend Ademwerk, is een methode die tot totale integratie leidt van body, mind en soul. Dit is een integratieve bijscholing/opleiding. Er is theorie, maar er wordt ook veel geoefend met elkaar, zodat je weet wat je moet doen en welke interventies je kan toepassen om je cliënt te helpen de adem te openen.
 

De opleiding bestaat uit 18 dagdelen. Na het tweede weekend ga je oefenen op vrienden, familie of vrienden van vrienden. Na de opleiding geef je eerst nog 30 gratis sessies, waarbij je ervaring op doet en feedback aan je klanten kunt vragen. Hierna kun je ademwerk volledig in je praktijk gaan toepassen.
 

Inspirational Breathwork kan voor je eigen innerlijke processen een hele heilzame werking hebben.
Je gaat ervaren wat deze ademwerk methode voor een mens kan doen.

 

Als onderdeel van de opleiding, is het de bedoeling dat je eerst een introductie ademweekend bijwoont, zodat je zelf het proces van bewust verbonden ademen hebt ervaren. Het eerst volgende introductie weekend staat gepland voor 7 tot 10 december, in Helenaveen.  Voor meer informatie, klik hier. 
Mocht je tijdens deze data niet kunnen en toch graag de opleiding willen doen, neem dan contact met  me op. Diegenen die elders al een keer een ademwerk weekend hebben gedaan kunnen eventueel vrijstelling krijgen voor het introductieweekend.

 

Ademwerk trainers

Annemieke Borrias en Nathalie Gerards vormen een mooi trainers-duo.

Ze zijn beide opgeleid in 2009-2010 als Inspirational Breathwork Facilitators. Sindsdien hebben ze veel mensen begeleid tijdens ademwerk sessies, workshops, seminars en weekenden.  Annemieke in Turkije en Nathalie in Frankrijk/Zwitserland en Nederland. Sinds 2018 werken ze nauw samen tijdens ademwerk workshops, weekenden en trainingen. Beiden geven ook privé sessies.
 

Nathalie heeft de opleiding tot ademcoach vertaald en geschreven en verder uitgekristalliseerd. Ze vindt dat in ademwerk de meeste kracht zit van alles wat ze op haar spirituele pad gedaan heeft. Haar doel is om zoveel mogelijk mensen het cadeau van de adem te mogen laten ervaren.

Nathalie geeft wekelijks yogalessen en heeft veel ervaring in het werken met groepen. Haar yogaretraites zijn diepgaand en een aanzet tot verandering, net als bij het ademwerk.

Annemieke heeft veel ervaring als ademcoach opgedaan in Turkije. Daarnaast werkt ze als zelfstandig fotograaf,  met als specialiteit (familie)portretten en evenement fotografie. Ook heeft ze ervaring als vrijwilliger in de palliatieve zorg bij een hospice in Hilversum en als fotograaf bij de stichting “Make a Memory”.
 

In 2018 heeft Annemieke haar opleiding tot systemisch coach gedaan. Zij is de drager van het systemische deel van de ademwerk opleiding. De kracht van systemisch werk is duidelijk voelbaar en draagt bij aan de verdieping van de ademsessies. Annemieke doet dit op een krachtige en veilige manier.
 

Omdat Annemieke en Nathalie niet alleen in hun sterrentekens complementair zijn maar ook hun persoonlijkheden en positieve eigenschappen elkaar zo goed aanvullen, krijg je tijdens de opleiding van beide trainers het beste wat ze te bieden hebben. Hierdoor is de opleiding breed en kun je ervaren wat voor jou goed werkt.
 

Start Inspirerend Ademwerk opleiding 2024:


De opleiding vindt plaats gedurende drie lange weekenden van donderdagavond tot en met zaterdag.

De data zijn als volgt:

- 11 tot en met 13 januari

- 8 tot en met 10 februari

- 7 tot en met 9 maart.


De opleiding vindt plaats in de meditatieruimte van de Remonstrantse Kerk in Den Haag en is extern.  Verblijf en maaltijden zijn niet inbegrepen.
 

Programma eerste weekend: Introductie, anatomie van ademhaling. Waarom ademwerk? Waarom deze manier werkt zoals hij werkt. Oefenen op jezelf en met elkaar. Eigen processen en chakra’s.
Coaching, intenties zetten . Drukpunten en affirmaties en oefenen met elkaar. Chakra’s en de banden van Reich. Trauma en Polyvagaal theorie.

 

Programma tweede weekend: Verdieping van het ademwerk, adempatronen, drukpunten, affirmaties, interventies, oefenen op elkaar.
 

Programma derde weekend: Intenties, adempatronen, drukpunten, affirmaties, interventies, zelfsessie, theoretisch examen en een praktisch examen in de vorm van een adem clinic.
 

Investering opleiding & Registratie

Deze opleiding is zowel theoretisch, praktisch als spiritueel en diepgaand. Je investeert in jezelf.
De kosten van de opleiding zijn € 1650 inclusief koffie en thee, syllabus en opleidingsmateriaal.
Om je op te geven, kun je hier contact op nemen

De opleiding wordt gegeven door twee trainers (Nathalie en Annemieke) en eventueel een assistent-trainer,
die door ons is opgeleid.

Eén van de door ons opgeleide ademwerk coaches zei het volgende over de opleiding:

“Het was een heerlijke opleiding en een groot cadeau voor mezelf, waarin ik me enorm heb laten uitdagen en de uitdaging ben aangegaan. De vele oefensessies waren supergoed om te doen! Ook vind ik de theorie heel fijn en belangrijk, deze geeft nog meer body aan de opleiding, dus heel blij mee!

Voor het doorgeven  van de passie voor en inspiratie van ademwerk en voor de begeleiding naar de wondere wereld van het ademwerk ben ik jullie heel dankbaar. Doordat ik mezelf heb uitgedaagd en jullie ondersteuning daarin zo duidelijk heb gevoeld, heb ik zoveel gedaan en geleerd!! Jullie zijn prachtige ademwerktrainers en ademfacilitators!”

Introductie
Trainers


There is one way of breathing that is shameful and restricted.
 
Then there is another one; one of Love, that takes you all the way to infinity.
 
- Mevlana Celaleddin Rumi -

bottom of page
4f0c7e12bdd6245786cad98415b7bae34db415b6