4f0c7e12bdd6245786cad98415b7bae34db415b6
top of page

Bewust Verbonden Ademwerk

 

Introductie
Ademen is één van de processen in ons lichaam die we zowel bewust als onbewust kunnen doen.
Meestal ademen we echter zonder er bij na te denken.

Als je op je eigen ademhaling let, dan zul je merken dat je soms diep in ademt en soms niet.
Soms wacht je heel lang voordat je inademt en dan opeens neem je een hele grote 'teug'.

Iedereen heeft zo zijn eigen unieke ademhalingspatroon,
bijna zoals iedereen zijn eigen unieke vingerafdruk heeft.

Babies en jonge kinderen hebben meestal een prachtige ademhaling, een regelmatige inademing en een ontspannen uitademing, waarbij het gehele ademhalingssysteem gebruikt wordt (buik, borst en middenrif).


Echter als we opgroeien en bloot gesteld worden aan de uitdagingen van het leven, verandert onze ademhaling navenant. Als we te maken krijgen met trauma's, stress of pijn, is onze eerste reactie vaak het inhouden van onze adem, in een poging ons zelf te beschermen tegen gevoelens waar we op dat moment niet tegen opgewassen zijn.

 

Het kan gebeuren dat wanneer de traumatische gebeurtenis voorbij is, ons veranderde adempatroon toch blijft voort bestaan, ook al zijn we uit de gevarenzone en hebben we het eigenlijk niet meer nodig.

De overblijfselen van de trauma's die we in ons leven ervaren hebben liggen diep in onze cellen opgeslagen.

Mogelijk dienen die zich op een later tijdstip weer aan en moeten we er op dat moment als nog naar kijken en proberen het te verwerken.
 

Op fysiek niveau speelt de ademhaling uiteraard ook een belangrijke rol.
Als we gedurende langere tijd niet volledig inademen, onthouden we ons lichaam de zuurstof die het nodig heeft om optimaal te functioneren. Vermoeidheid, een gevoel van onbehagen, zelfs ziekte kunnen het gevolg zijn.

Bewust Verbonden Ademsessies kunnen je helpen je adempatroon te herstellen en zodoende jezelf te helen op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau.

Als je bewust inademt en je volledig kunt overgeven in je uitademing, ervaar je een prachtige gevoel van rust.

​Je komt thuis, in je lichaam, bij je zelf.


Hoe ziet een Ademsessie eruit?

De eerste keer dat je een ademsessie doet is altijd onder begeleiding van een getrainde 'facilitator'.
Zij legt je uit hoe de ademhaling loopt, en wat je mag verwachten in de sessie.

Gedurende de sessie lig je op een comfortabele mat, met je ogen gesloten.
Meestal speelt er muziek en de facilitator blijft aan je zijde. Vervolgens begin je met 'volledig' adem te halen, waarbij je je buik en middenrif gebruikt. Er is nu geen pauze meer voor de inademing en de uitademing, je ademt in een verbonden cirkel. Je uitademing is zo ontspannen als maar mogelijk is op dit moment.

Nadat je een poos op deze manier geademd hebt, begint je lichaam wat anders aan te voelen, en je geest te verruimen. Nu kunnen gevoelens en emoties die diep in je lichaam opgeslagen liggen naar de oppervlakte komen. Soms weet je wat deze gevoelens, deze herinneringen zijn. Andere keren heb je geen idee, maar word je toch diep geraakt. Voor het proces maakt het niet uit of je je er van bewust bent of niet, want je hogere zelf (onderbewustzijn) weet wat er gaande is en wat er moet gebeuren. De facilitator blijft bij je en is er op getraind om jou in dit proces te begeleiden.

Het laatste gedeelte van de sessie is het meditatieve gedeelte. Nu kun je je ademhaling volledig ontspannen en je overgeven aan dit moment.

Als de sessie voorbij is, is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met je begeleider. Zo mogelijk doe je het de rest van de dag rustig aan en zorg je ervoor dat je voldoende vocht binnen krijgt. Je lichaam en geest hebben net een ingrijpende detox ervaring ondergaan en kunnen jouw liefde en zorg goed gebruiken.

 

Bewust Verbonden Ademhalingssessies kunnen zowel individueel als in groepsverband worden gedaan.
Als je een aantal individuele sessies hebt gedaan, wil je misschien graag een keer aan een groepssessie deelnemen. Van tijd tot tijd organiseren we ook weekend workshops, voor diegenen die de relatie met hun ademhaling verder willen verdiepen. De data van alle activiteiten vind je op de kalender.

Tot slot, in juni 2023 begint onze Facilitator Training weer. Een hele bijzondere training die zowel een unieke gelegenheid biedt voor zelfontwikkeling aan de hand van je eigen adem, als een kans om te leren hoe je ademsessies voor anderen kunt begeleiden.

Als je graag meer wilt weten, of een sessie wilt boeken, klik dan hier.

Tarieven

- Workshop groepssessie, ongeveer 2,5 uur, 45 Euro pp (incl. btw).
- Individuele sessie, incl. coaching,  max. 2 uur, 125 Euro pp (incl. btw).

- Individuele sessies gesponsord door een bedrijf, 125 Euro pp (excl. btw)

Introductie
Hoe ziet een ademsessie eruit?
Tarieven


There is one way of breathing that is shameful and restricted.
 
Then there is another one; one of Love, that takes you all the way to infinity.
 
- Mevlana Celaleddin Rumi -

bottom of page
4f0c7e12bdd6245786cad98415b7bae34db415b6