4f0c7e12bdd6245786cad98415b7bae34db415b6
top of page
  • aborrias

Mindfulness - Quick fix


Korte oefening die je op elk moment van de dag kan doen. Als tussendoortje..


Stop even met wat je aan het doen bent en vraag jezelf:

Wat is mijn ervaring nu? Wat is er om mij heen? Wat zie ik? Wat hoor ik? Wat ruik ik? Wat voel ik? Probeer dat wat er is waar te nemen, zonder er een etiket op te plakken, zonder er een naam aan te geven.

Vervolgens word je je bewust van de ademhaling in je lichaam. Merk op hoe je je ademhaling voelt; het binnengaan van de lucht via je neus, het op en neer gaan van je buik, je middenrif, je borstkas. Neem waar hoe het voelt als de lucht je lichaam weer verlaat. Probeer je ademhaling niet te veranderen; observeer alleen hoe die verloopt. Geef er geen naam aan, geen oordeel over.


Misschien dat je merkt dat je aandacht heel makkelijk afdwaalt. Dat is helemaal niet erg en is onderdeel van de oefening. Breng dan je aandacht op een vriendelijke manier weer terug bij de adem, het ankerpunt in je lichaam.


Deze oefening kan twee minuten duren, of vijf, of tien... afhankelijk van waar je bent en hoeveel tijd je hebt. Misschien merk je het verschil tussen hoe je je voor de oefening voelde en erna. Eventjes een pas op de plaats en de draaimolen die het leven is tot stilstand brengen.15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page
4f0c7e12bdd6245786cad98415b7bae34db415b6